Mai sus observati tentaculele lungi de pe margine.
Este o planta carnivora originara din Asia de sud-est si Australia.
Planta carnivora drosera burmanni este o planta anuala, care creste sub forma de rozeta, de obicei pana la 3 cm in diametru, avand flori albe pe o tulpina de pana la 15 cm., spre deosebire de alte plante carnivore (ex. drosera capensis, drosera capensis var. "Alba", drosera capensis rosie). D. dietrichiana este considerat sinonimul ei.
Drosera burmanni prezinta o culoare a frunzelor, verde spre roz (cand lumina este puternica sau nu este hranita o vreme). Var. (varietatea) "Humpty Doo" spre deosebire de Drosera burmanni, prezinta frunzele de o culoare a caisei sau rosie, cand lumina este puternica sau nu este hranita o vreme.
Aceasi atentie trebuie sa o acordati in cultivare, pentru sol, apa, lumina, hrana, ca la drosera capensis var. "Alba". Insa fata de drosera capensis, exista diferente :
- Solul nu trebuie sa fie asa de ud.
- Este anuala, dar se poate cultiva in casa ca pereniala. Daca o cresteti afara, va muri o data cu venirea iernii, dar va creste din nou in sezonul cald, din radacina sau seminte.
- Daca o cultivati cu atentie, veti avea seminte. Nu o neglijati, fiindca atunci va trebui sa taiati tulpina, pentru a nu o stresa si mai tare. Pentrua fi mai siguri, asa fiind si la alte plante carnivore amintite, nu lasati deodata mai tulte tulpine sa apara, chiar daca planta vrea, conditiile pot fi impotriva.
- Hraniti planta o data la 2 saptamini, fiindca altfel decade.
- Este dificil, sa o cultivati din radacini taiate (ele sunt subtiri) sau frunze (care ar trebui sa aiba o parte din petiol).
- Mecanismul de strangere a insectelor prin mucilagiu, este mai rapid (se poate si in cateva secunde, ca rapiditate dupa D. glanduligera), decat plantele amintite mai sus, care o fac in zeci de minute sau ore. Prezinta, spre deosebire de tentaculele ei, altele care sunt mai lungi, pentru a prinde insectele ca se "plimba" pe sol. Tentaculele lungi, sunt pozitionate pe margine, iar dupa cateva miscari, isi pierd functia.
Alte informatii (in limba engleza) :
Drosera burmanni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu