Pagini

31 ianuarie 2014

Iarna, colectati zapada !

Apa din zapada nu este apa distilata. Apa din zapada poate contine urme de minerale, daca colectati prima zapada. Apa distilata este produsa printr-un proces, nu naparat la scara industriala, prin distilare. 

Apa fierbe si se evapora, condensul reprezentand apa distilata. Nu apa fiarta ! Chiar daca aveti apa dura la chiuveta, veti avea vreo 3 pe scara TDS. La chiuveta sunt, cel putin la mine in oras, cam 260 pe scara TDS. Am mai vorbit de TDS in acest blog. Am facut apa distilata, ca in videoclipul de mai sus, dar dureaza (timp + gaz =nu este dragoste). 

Daca mergeti insa pe un camp si nu numai, folosind 1 litru de apa la plante carnivore sau la orhidee (nu se foloseste apa obisnuita, indiferent daca lasati clorul sa se evapore) pe saptamana, folositi 4 litri pe luna. 4 litri X 10 luni = 40 litri. Mi-am cumparat un butoi de plastic de 30 litri. Atentie, fiindca 30 litri cu zapada nu fac 30 litri de apa, ci doar in jur de 10. 

Mergand de cateva ori pe camp (nu bagati in seama curiosii si nu le dati motive, ce anume doriti si de ce luati zapada, fiindca curiosii vin si pleaca) si nu numai, veti colecta zapada pe care o veti lasa sa se topeasca tot in butoiul de plastic sau in niste ligheane de plastic. Eu am fost pe campul de langa "Dallas". 

Daca vreti sa puneti putin la focul aragazului, zapada (o parte pentru a forma lichid si a turna apoi peste cealalta zapada), nu puneti in vase de fier sau alte materiale feroase. Vasul trebuie sa fie stainless steel, pentru a nu capta mineralele pe care zapada le capteaza la fierbere, din fier si a ridica nivelul scarii TDS, rezultind si un miros urit al apei rezultate.. Mai bine lasati zapada sa se topeasca singura in plastic. Sau daca aveti un autovehicul, acum e momentul sa folositi zapada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu