Pagini

26 ianuarie 2020

Datorita firmelor necinstite, verificati apa distilata sau demineralizata

Daca nu aveti incredere in unele firme ce comercializeaza apa distilata de exemplu, (cineva va spus/scris cu dovezi, a-ti vazut voi ca apa este murdara, maro), cumparati un aparat TDS (total dissolved solids), aceasta insemnind totalitatea solidelor dizolvate.

Un TDS masoara PPM (parts per milion), adica parti pe milion a unui total a solidelor dizolvate intr-un lichid, in cazul acesta a apei testate de dvs.

Apa distilata si demineralizata nu trebuie sa depaseasca 10, pentru a fi folosite fara probleme la cultivarea plantelor carnivore.
De obicei 30 + ppm este apa de ploaie de pe burlan sau acoperis din cauza prafului si a anumitor mizerii acumulate iar apa de ploaie strinsa intr-un butoi prezinta de obicei pina in 10 ppm sau putin peste din cauza prafului din atmosfera in inconjuratoare.

Pentru nephentes, ppm-ul nu ar trebui sa depaseasca 50, dar daca o folositi puteti faceti asta de cateva ori, fiindca ppm se tot aduna in turba, iar pana la urma trebuie sa turnati o data la cateva luni pe deasupra ghiveciului cu o apa distilata mai curata, ca sa se elimine excesul solizilor din substrat, acesta fiind eliminat astfel in chiuveta sau wc.

Pentru specii de drosera sau dionea muscipula, ppm-ul afisat de aparatul TDS nu ar trebui sa depaseasca 15, iar daca depaseste, procedati dupa cum am scris mai sus pentru speciile de nepenthes.

25 ianuarie 2020

Unele topicuri vor fi doar in Patreon

Acele topicuri din Patreon care sunt sau vor fi blocate sunt doar pentru cei inregistrati acolo.

RoarkeandRoarkes

19 ianuarie 2020

Noul link al acestui site

Noul link este https://cultivarea-plantelor-carnivore.blogspot.com
Pentru a fi gasiti mai usor si a accentua topicurile existente.